Voeding gaat over veel meer

Carine de Nijs In mijn werk als diëtist ben ik tot het inzicht gekomen dat voeding een belangrijke basis vormt voor vitaliteit en ‘genezing’. Het gebruik van specifieke voedingsmiddelen en kruiden, de verschillende smaken, de groeiwijze van een plant, de bereiding van eten: het heeft allemaal z’n invloed op lichaam en geest. Ik heb ontdekt dat een verandering van eet- en leefgewoonten bijdraagt aan de oplossing van tal van gezondheidsproblemen.Eigen praktijk
Sinds een aantal jaren pas ik deze inzichten toe vanuit een eigen praktijk. Naast algemene begeleiding bij dieet en voeding ben ik gespecialiseerd in eet-, gewichts- en maag/darmproblemen. Aanvullend werk ik als natuurdiëtist, met kennis/inzichten vanuit de antroposofie en natuurvoeding.

Brede opleiding
Na de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik de HBO-opleiding Verpleegkunde afgerond. Daarna heb ik een aantal jaren gewerkt bij een thuiszorginstelling en een gespecialiseerd centrum voor eetstoornissen. De afgelopen jaren heb ik aanvullende scholing gevolgd en mij verdiept in een ‘bredere’ kijk op voeding: antroposofische en orthomoleculaire voedingstherapie en psychische begeleiding bij eetproblemen. Ook heb ik de vierjarige opleiding ‘Effectieve intuïtie’ van Carolina Bont gevolgd.

Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Diëtisten. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten(NVD) en Nederlandse vereniging van Diëtisten werkzaam vanuit de Antroposofie(NVDA) en de Natuurdiëtisten.


Nederlandse Vereniging van Diëtisten(NVD) nederlandse coeliakie vereniging